Wahlström/Myhre/Kjos

Artikkelbilde

Filosofiske samtaler via kroppen

Caroline Wahlström Nesse og Camilla Myhre er dansekunstnere og førsteamanuensiser i dans ved Høyskolen for dansekunst i Oslo. I tillegg leder de Rom for Dans der de skaper kunstprosjekter for og med barn og unge. Deres visjon er at alle barn og unge skal få verktøy til å uttrykke seg ekspressivt med kroppen, basert på koreografisk tenkning. Denne metoden kaller de KROM.

De vil gi elevene opplevelser som tar dem til et nytt sted, gi dem nye tanker eller følelser - og hjelpe dem å sette ord på dette. I et slikt arbeid er ingenting feil. De subjektive opplevelsene, tankene og følelsene kan vi snakke om, enten vi tar dem med og ser noe på scenen, eller  står i en kunstnerisk prosess. På den måten kan kunsten bli en vei til ny erkjennelse og personlig utvikling.

Relasjonelle aspekter, dialogen og den filosofiske samtalen som en måte å forstå egne metoder og i møte med andre, er noe de er svært opptatt av. Gjennom bevegelse, stemme og dialog skapes åpne, inkluderende situasjoner og rom som forandrer seg i takt med utøverne og publikums forflytninger i rommet.

Wahlström Nesse og Myhre mottok i 2012 Danseinformasjonens ærespris for sitt samlede arbeid som utøvende dansekunstnere, for deres arbeid med barn og unge, KROM, Rom for Dans og Skolen for Samtidsdans.

 

På BIT Teatergarasjen har Wahlström, Myhre og Kjos framført:

Habitat (2018), gjestespill

 

Bilde: ©Ida Frøymyr Borgen