Verk produksjoner

Artikkelbilde

Episk vaudeville

Det norske teaterkompaniet VERK er kjent for sin episke vaudevillestil med satiriske og politiske undertoner. De skifter raskt mellom historiefortelling, skuespill og improvisasjon. Kompaniet nærmer seg alltid nytt materiale ved å stille seg åpne for alle muligheter, og blander forskjellige stilarter og tilnærmingsmåter som skaper en sterk forbindelse med publikum med en solid følelse av å være tilstede her og nå.

I tillegg til å turnere i Norge, har VERK fått markant internasjonal anerkjennelse i løpet av de siste årene, og har hatt gjestespill i flere europeiske land. Mars 2012 ble VERK tildelt grunnfinansiering fra det norske Kulturrådet.  

VERK ble grunnlagt i Oslo i 1998 av Saila Hyttinen, Fredrik Hannestad, Anders Mossling og Oskar Skulstad. De startet uten andre ressurser enn fokuset på en kollektiv arbeidsprosess og nærhet og tilstedeværelse på scenen. Nå består VERK av ni kunsntere som samarbeider:  Signe Becker, Solveig Laland Mohn, Håkon Mathias Vassvik, Tilo Hahn, Per Platou og Espen Klouman Høiner.

Gruppen baserte seg opprinnelig på Grotowskis, Odinteatrets og Ingmar Lindhs metoder, og hovedinteressen deres har alltid vært skuespillarbeidet.

 

På BIT Teatergarasjen har Verk Produksjoner fremført:

Redrum (2003)

Ifigeneia (2007)

The Answering Machine (2009)

Build me a Mountain (2012)

Stalker (2013)

Paradise Now (2015), guest performance

Beat the drum (2015), guest performance

Come as you are (2017), guest performance

Manifest United (2018), co-production

 

Verk produksjoners home page