Ursus produksjoner

Artikkelbilde

Skjæringspunktet mellom musikk og teater

Ursus produksjoner består av Sigurd Fischer Olsen, Roar Sletteland og Lena Lundsten Buchacz. Kompaniet ble etablert i Bergen i 2015 etter at de tre hadde satt opp Salvatore Sciarrinos Lohengrin med Sofia Jernberg i hovedrollen, da under navnet Ny Musikk Bergen. 

Erfaringene derfra inspirerte til en mer kontinuerlig utforsking av musikk i scenerom. De skiftet navn til Ursus produksjoner og fulgte opp med forestillingen Tycho Brahe, med premiere i Bergen i 2016.

Ursus produksjoner har som formål å lage ny norsk scenekunst i skjæringspunktet mellom musikk og teater. Kunstneriske spørsmål løses gjennom diskusjon, ikke posisjon eller ansvarsområde, noe som er bakgrunnen for ensemblets omstendelige, «karavaneaktige» produksjonsprosesser. Tanken er at innblanding i andres fagfelt gjør at nye spørsmål blir stilt, og problemer blir håndtert på nye måter. 

Ensemblet har også noen faste bidragsytere: Elisabeth Gmeiner, produsent, Thorolf Thuestad, lyddesign og lydteknikk og Gøril Wallin, kostyme/scenografi.

 

På BIT Teatergarasjen har Ursus Produksjoner framført:

 

Oppnedpassasjen (2018), co-produksjon

Tyco Brahe (2016), co-produksjon

Lohengrin av Salvatore Sciarrino (2013), gjestespill

 

Hjemmeside: ursusproduksjoner.no

 

Oversikt over BIT Teatergarasjens kompanier/kunstnere.