Tim Etchells

Artikkelbilde

Samtidens identitet og det urbane

Tim Etchells er kunstner og forfatter. Han har jobbet innen et bredt spekter av forskjellige kontekster, men først og fremst som anerkjent leder av den verdenskjente performancegruppen Forced Entertainment. Etchells har også samarbeidet med en rekke visuelle kunstnere, koreografer og fotografer. Kunstnerskapet hans strekker seg fra performance til video, fotografi, tekst, installasjon og fiksjon. Han er i dag professor i Performance & Writing ved Lancaster University.

"Praksisen min tar opp spørsmål om samtidens identitet, opplevelsen av det urbane og hvordan vi relaterer oss til fiksjon og media – med tanke på hvor begrenset representasjon kan fungere, spesielt med tanke på språk. Når jeg jobber tverrkontekstuelt og med varierende medier, åpner det for nye muligheter som lar meg nærme meg ideer fra flere forskjellige stier." 

Etchells ble tildelt Spalding Gray Award i 2016, fra et sammenslutning av amerikanske performance-institusjoner, blant annet PS122 New York, Walker Arts Centre Minneapolis, Andy Warhol Museum Pittsburgh og On The Boards, Seattle, og ble anerkjent som en "fryktløs nyskaper av den teatrale formen". 

 

På BIT Teatergarasjen har Tim Etchells framført:

 

Shown and Told med Meg Stuart (2018), gjestespill

 

Tim Etchells' nettside