Smith & Sveen

Artikkelbilde

Søken etter en felles plattform

I co-produksjonene sine diskuterer Smith&Sveen nasjonalitet, inter-nasjonalitet, teater og politikk. De snakker om hvem vi er – og hvem vi kan være – i akkurat dette øyeblikket.

Andy Smith er en prisvinnende forfatter, dramatiker og teaterregissør med base i Lancaster i England. De siste 10 årene har han laget flere solostykker for teater, blant annet Commonwealth (2012) og The Preston Bill (2015). Han har samarbeidet med forfatter og utøver Tim Crouch siden 2004, og de har co-regissert og samskrevet en rekke verk. I 2018 jobbet han med Summit, et bestillingsverk for The Brighton Festival for tre utøvere.

Amund Sveen er slagverker og scenekunstner bosatt i Svartskog, Norway. Sveen har bakgrunn fra samtidsmusikk, men har gradvis skiftet fokus til performance og teater, både som utøver, forfatter, komponist og regissør. I løpet av d siste 10 årene har han produsert en serie med performance lectures; The Norwegian Way (2010), Sound of Freedom (2011), Economic Theory for Dummies (2013), Melting (2016). De tar alle for seg samtidas politiske spørsmål i den globale markedsøkonomien.

I sine felles prosjekter skaper Smith&Sveen møter mellom to mennesker som søker etter en felles plattform.

 

På BIT Teatergarasjen, har Smith & Sveen vist:

COMMONISM (2018), co-produksjon

 

Kunstnernes hjemmesider:

Amund Sjølie Sveen

Om Andy Smith

 

Bilde: Graeme Braidwood