Samira Elagoz

Artikkelbilde

Livet kan manipuleres

Samira Elagoz ser på livet som filmatisk, som materiale som kan manipuleres. Hun er finsk/egyptisk, født i 1989 og har base i Amsterdam. Arbeidene hennes er sterkt personlige, men samtidig preget av dagsaktuelle sosiale og politiske problemstillinger, som seksuell vold, ensomhet i den digitale alder og det mannlige blikket. Et karakteristisk trekk ved verkene hennes er at hun ikke bruker skuespillere, og at alle utøverne er menn. Kunstnerskapet hennes kan også ses som en utforskning av, ofte latterlige, kjønnsroller. Elagoz knytter sammen performativ kunst med med video og film, og har etablert en helt egen "doku-fiksjon"-sjanger.

Samira er utdannet i koreografi fra Amsterdam University of the Arts i 2016. Hun har turnert med prosjekter innen film, visuell kunst og performance på arenaer som IDFA, Impulstanz, CPH:DOX, Kaaitheater, The White Chapel Gallery, The EYE museum, Edinburgh Fringe og La Casa Encendida.

I 2014 vant hun den visuelle kunst-prisen Blooom Award i Køln, med kortfilmen Four Kings. Dokumentar-performancen Cock, Cock ... Who’s There? har vunnet og blitt nominert til en rekke europeiske priser for lovende scenekunstnere. Den første langfilmen hennes, Craigslist Allstars, hadde premiere i 2016 på IDFA, verdens største dokumentarfilmfestival, hvor den fikk svært gode omtaler. 

 

På BIT Teatergarasjen, har Samira Elagoz vist: 

Cock, cock... Who's there? (2018), gjestespill

Craigslist Allstars (2018), film

 

Samira Elagoz hjemmeside