Meg Stuart

Artikkelbilde

Et nytt språk for hvert verk

Meg Stuart er en amerikansk danser og koreograf med base i Berlin og Brüssel. Etter studier i New York kom hun til Europa, og etablerte kompaniet Damaged Goods i 1994, for å utarbeide en egen struktur for utvikling av kunstneriske prosjekter. 

Stuart skaper et nytt språk for hvert verk, i samarbeid med artister fra forskjellige kreative retninger, og slik navigerer hun spenningsfeltet mellom dans og teater. Improvisasjon er en viktig del av Stuarts arbeider, hvor hun utforsker fysiske og emosjonelle tilstander, og minnene om dem. Kunstnerskapet hennes kan lignes med en konstant skiftende identitet. Det redefinerer seg selv gang på gang, samtidig som det søker etter nye kontekster og territorier for å presentere dans.

Ved siden av arbeidet som koreograf, driver Stuart regelmessig workshop- og masterclassundervisning ved danseskoler, festivaler og institusjoner. Hun har vunnet flere internasjonale priser og Damaged Goods har et kontinuerlig samarbeid med Kaaitheater i Brussel og HAU – Hebbel am Ufer i Berlin.

 

På BIT Teatergarasjen har Meg Stuart framført:

 

Shown and Told med Tim Etchells (2018), gjestespill

Hunter (2014), co-produksjon

 

Meg Stuarts hjemmeside