Juli Apponen

Artikkelbilde

Svakhet, grenser og hindringer på scenen

Juli Apponen er født i Finland og jobber som regissør, koreograf, utøver og lærer. Hun har oppført flere anerkjente soloforestillinger hvor hun fokuserer på grenser, svakheter og hindringer for kroppen som er på scenen. Hun har også deltatt i å skape flere samproduksjoner som har turnert internasjonalt, som for eksempel  Everything Remains med Jon R. Skulberg og Blind Boi Diaries med og om danseren Sindri Runudde.

Verkene hennes er et forsøk på å dele et liv, en ytre skjebne og en personlig indre verden. Publikum inviteres til å ta del i den fysiske smerten og traumene som personen foran dem opplever, de blir utfordret på hva identitet betyr, og hvordan vi kan dele vanskelige opplevelser.

Juli er ikke interessert i kropper med ubegrensede muligheter og et virtuost bevegelsesrepertoar. Hun undersøker begrensninger og slitenhet og kropper som er på scenen, ikke fordi de kan, men fordi de ikke kan. Arbeidet hennes er minimalistisk og abstrakt, uten påtvungede illusjoner eller fiksjon, og hver bevegelse, gest og bilde er strengt koreografert og komponert.

 

På BIT har hun presentert: 

Life is hard and then you die - part 3 (2018), gjestespill

 

Foto: Jacob Tekiela