Ingri Fiksdal

Artikkelbilde

Muligheter for nye sinnstilstander

Ingrid Fiksdal jobber som koreograf med base i Oslo, og leverer i 2019 en doktorgrad i kunstnerisk forskning ved KHiO, med prosjektet Affective Choreographies. Ingrids skaper sine verk med mål om å finne muligheter for nye sinnstilstander, opplevelser, tanker og ideer. Grunnlaget hennes er en tanke om kunsten som katalysator for endringer ved å innta en rolle som "fullstendig ubrukelig" i et samfunn hvor de fleste andre ting og mennesker har gitte og kjente funksjoner.

Når vi konfronteres med noe som ikke yter som forventet eller motsetter seg kategorisering, må vi se etter nye tilnærmingsmåter, og i disse overskridende øyeblikkene ligger potensialet for at det uforutsette og uforutsigbare kan skje.

Ingrid har opparbeidet seg et internasjonalt rykte som koreograf. Arbeidene hennes har blitt co-produsert og presentert av BIT Teatergarasjen ved flere anledninger. Performancen Night Tripper (2012) mottok Natt & Dags Oslo-pris, og HOODS (2014) ble tildelt Dansekritikerprisen fra Kritikerlaget. Cosmic Body ble nominert til Heddaprisen for beste scenografi og kostymedesign.

Ingri Fiksdals hjemmeside

 

På BIT Teatergarasjen har Ingri Fiksdal fremført:

PRAVDA (2008)

Dans Til Folket (2008) sammen med Miriam Prestøy Lie

PresentENDing (2009) sammen med Miriam Prestøy Lie

The Orchard Ballads (2011)

Night Tripper (2012)

BAND (2013), sammen med Signe Becker, en co-produksjon

Hoods (2014), en co-produksjon

Cosmic Body (2016), co-produksjon

State sammen med Jonas Corell Petersen (2016), co-produksjon

Diorama (2018), co-produksjon

Deep Field (2019), co-produksjon

Spectral (2020) med Fredrik Floen