Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Hva gjør vi med Covid-19?
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
NB! UTSATT: Et Dukkehjem
Vinge/Müller
NO/DE
Kjøp billetter
26. februar 2021 Kl. 19:00
28. februar 2021 Kl. 19:00
Sted: TBC
Kategori: Teater

NB! På grunn av restriksjoner i forbindelse med pandemien, blir forestillingen utsatt. Nye datoer vil lanseres i sosiale medier og i vårt nyhetsbrev ved en senere anledning.

15 års jubileum for en samtidsklassiker.

Vegard Vinge og Ida Müllers versjon av Et Dukkehjem ble først vist av Grusomhetens Teater på Hausmania i Oslo i 2006. Året etter ble den vist på Tou Scene i Stavanger, og var også satt opp på programmet til METEOR  2007 på Teatergarasjen i Bergen, men ble avlyst. Dette er første mulighet til å se forestillingen i Bergen! 

Teatersjef Sven Åge Birkeland kaller forestillingen for sin første store kjærlighet. 

Slik ble den beskrevet i festivalprogrammet vårt for METEOR 2007:

 

«Vegard Vinges og Ida Müllers oppsetning av Ibsens Et Dukkehjem er en forestilling som prøver å sprenge sjangergrensene mellom opera, splatterfilm, teater, billedkunst, tegnefilm, maskespill og performance.

Forestillingen skapte sjelden furore da den første gang ble vist på Hausmania i Oslo for et år siden. Oppsetningen begeistret noen anmeldere voldsomt, deriblant Klassekampen og Morgenbladet.

Vinge og Müller arbeider med dekonstruksjon av verkets form og håndterer et uttrykksregister som spenner fra anti-naturalisme til brutal realitet. Vi møter karakterene som marionettefigurer i et tilsynelatende flatt og todimensjonalt tegneserieunivers. Det er en scenografisk papp- og papirrealitet, en collagebruk av reproduserte virkemidler.

Forestillingen ser på konsekvenser av individets higen etter egen frigjøring. Ensomhet, aggresjon og fremmedgjøring. Noras etterlatte barn i ruinene av dukkehjemmet.

Forestillingen ble kåret til ”årets klassiker” og ”beste scenografi” av Morgenbladets teaterkritikere i deres uformelle”Gabler-pris”-kåring.»

 

Forestillingen varer i drøye to timer uten pause, og spiller to kvelder med en en dags nødvendig pause i mellom. Andre forestilling spilles i ruinene av premieren.

 

På grunn av regjeringens råd og restriksjoner rundt avviklingen av kulturarrangement under koronapandemien, er det kun lagt ut et begrenset antall billetter. 

Vi håper å kunne løse ut flere billetter og vil evt. melde fra om dette i sosiale medier og gjennom vårt nyhetsbrev. Meld på her: ( lenke til nyhetsliste)

 

 

«Bak oppsetningen står en gruppe unge kunstnere

med base i Berlin» (scenekunst.no, 2007).

 

«Guttungen som løp, stanget hodet mot døren og slo baklengs kollbøtte i Et dukkehjem (2006), ga startsignal til et Ibsen-prosjekt som har ekspandert i alle retninger» (Therese Bjørneboe, Aftenposten, 2010).