Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Hundred Toasts
Via Negativa
SI
Kjøp billetter
28. oktober 2021 Kl. 21:00
29. oktober 2021 Kl. 21:00
Sted: KODE 1, Butikken
Kategori: Teater
Varighet: 50 minutt

En soloforestilling med Anita Wach. En hyllest til kunstnere og tenkere som i det de lyktes eller mislyktes, påvirket historiens gang på en vesentlig måte.

Publikum inviteres til å løfte sine glass og skåle for kunstnere, statsmenn og tenkere som visste hvordan å de skulle samle folket, visste hvordan de skulle få folk til å tenke, visste hvordan de skulle vende folks oppmerksomhet mot de viktigste sakene, og som visste nøyaktig hvilken sak som var viktigst. De skåler også for alle oss, både de som er til stede og ikke, som trenger en oppmuntring: de som kjeder seg til døde, de fullstendig forvirrede, de dypt skuffede og alle de som uten noen spesiell grunn bare er lei seg.

Det skrives ut nye skåler for hver forestilling, avhengig av kulturelle, nasjonale eller politiske sammenhenger som festivalen, utstillingen eller scenen som forestillingen inngår i. Hundred Toasts ble første gang fremført i Polen. Der var den tilegnet feiringen av den polske teaterregissør og kunstner Tadeusz Kantor. I Slovenia var den tilegnet den romantiske poeten France Prešerens død, og den kulturen som blomstrer på hans grav. I Roma ble det skålt for Dante Alighieri og hans ni krinser i helvete. I New York ble det skålt for det amerikanske demokratiets far, George Washington. I Zagreb ble arven fra det jugoslaviske regimet feiret slik det fant sin støpning i figuren Josip Broz Tito – han som grunnla og ødela det. Og den siste skålen ble utropt til hundreårsjubileet for den polske uavhengigheten og dagens polske statsminister Jarosław Kaczyński.

Kreditter

Unnfanget og utviklet av Anita Wach og Bojan Jablanovec
Fremført av Anita Wach
Konsept og regi: Bojan Jablanovec
Musikk: Glenn Miller, Michael Nyman, The Stooges, Giuseppe Verdi, Alfred Schnittke
Produsent: Špela Trošt
Produksjon: Via Negativa with the support of the City of Ljubljana
Co-produksjon: Maat Festival Lublin, Ja Ja Ja Ne Ne Ne Association Warsaw