Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Figure-ring/New Voices
Vestland Danseteater/Simba Arts
Kjøp billetter
23. september 2020 Kl. 19:00
Sted: Fana Kulturhus
Kategori: Dans

I Figure-ring / New Voices møter vi bergensbaserte kunstnere med hver sin unike innvandrerbakgrunn. De fusjonerer forskjellige dansesjangre, etnisk musikk, poesi og historiefortelling inn i denne danseforestilling tuftet på Ubuntu – en moderne afrikansk humanisme og livsfilosofi med lange historiske røtter.

Ubuntu baserer seg på etiske og humanistiske verdier, vektlegger fellesskap, menneskers forbindelser og forhold til hverandre. «Uten deg er jeg ingenting».
 
Forestillingen er utviklet som en konstruktiv samfunnskritikk. Den oppfordrer til samtaler basert på tanker og erfaringer fra innvandrere og deres egne identiteter og mål i et nytt hjem, der personlige egenskaper og drømmer er de samme som de alltid har vært, men hvor rammeverket er totalt forandret. Mange innvandrere kjenner sterkt på følelsen av utilstrekkelighet, uansett hvor hardt de jobber for å integrere seg i omgivelsene de nå kaller for hjemme. De føler seg «funksjonshemmet» på tross av at de i virkeligheten er «funksjonelle».
 
Forestillingen blir intim og inkluderende – en invitasjon til et utvidet innblikk i afrikansk/norsk kultur, og et estetisk uttrykk for hva det innebærer å definere seg som bergenser med innvandrerbakgrunn. Den feirer kultur og mangfold og skal treffe publikum på tvers av bakgrunn og sosial status.
 
Figure-ring / New Voices er Vestland Danseteaters (VDT) debutprosjekt på initiativ fra dansekunstneren, Simbarashe Norman Fulukia (Simba). VDT bruker energien og kraften i musikk og dans til å bryte gjennom sosiale normer, og skape endring og utvikling. Gjennom dette initiativet blir lokalsamfunnet og unge mennesker engasjert og oppmuntret til å være allsidig og omfavne mangfoldet i kunstfeltet og livet generelt.

 

Kreditter

Koreograf/kunstnerisk leder: Simbarashe Norman Fulukia (Simba)

Koreograf: Brian Geza

Dansere: Simba, Samuela Papotto, Robert January, Gido Van Ooiljen, Charles Ngombengombe, Shelmith Øseth

Virtual performers: Gilner Straus, Brian Geza

Kostymedesign: Nomcebo Khumalo

Video/foto: Freedom Kime

Prøvekoordinator: Caroline Rufaro Tedi

General Manager: Phillimon Chigwida

Produsent: Charlotte Faaberg-Johansen, Syv Mil AS