Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Tapis rouge
Nadia Beugré & Seb Martel
CI/FR
Kjøp billetter
05. mai 2017 Kl. 19:00
06. mai 2017 Kl. 19:00
Sted: Studio USF, USF Verftet
Kart
Kategori: Dans
Varighet: COPRODUKSJON

Den røde løperen, flittig benyttet både av oldtidens geistlige og dagens idoler, markerer en hellig sti. Det røde teppet skal skjerme de mektige mot bakken. Skyldes det at bakken er lavsinnet, besudlet eller bare alt for alminnelig? Eller skal vi forstå det slik at det er gjesten selv og hans ledsager som insisterer på å skjermes mot bakkekontakt?

Nadia Beugrés forestilling, Tapis Rouge, handler om det som er over og det som er under, med Afrika som eksempel på det som er under. Her utnyttes mennesker til å trekke verdiene ut av hvert enkelt land med lokale styresmakters velsignelse. De tilbys å ofre sin kropp for at landet de bor i kan gjøres attraktivt med ny infrastruktur. Hva koster ikke en slik gjestfrihet? Nadia Beugré stiller spørsmål ved den absolute gjestfriheten som filosofen Derrida snakket om på slutten av sitt liv. Den gjestfriheten hvor man åpner sitt hjem for fremmede uten en gang å ha invitert dem, uten å spørre om en avtale eller om et navn. En slik gjestfrihet er praktisert i Afrika i generasjoner. Men gjestfriheten må selv råde over sine regler og forpliktelser for å få satt en stopper for de giftige sammensvergelsene som alt for lenge har fått drive sitt skjulte spill.

Tapis Rouge er skapt av kunstnerne Sébastien Martel og Nadia Beugré. Martel er gitarist og spiller aller helst cubansk folkesang og rockabilly. Nadia Beugré kjenner noen av oss fra før, fra hyllesten til den kjempende kvinneandelen verden over fra forestillingen Legacy. Nadias forestillinger er like energiske og opprørske som hun er selv.

Choreography and interpretation: Nadia Beugré. Music and interpretation: Seb Martel. Interpretation: Adonis Nebié. Artistic adviser and dramaturgy: Boris Hennion. Technical direction and scenography: Erik Houllier. Sound design: Thomas Fernier. Régie stage and figuration: Aurélien Menu. Production: Latitudes Prod-Lille. Coproduction: le Vivat – Scène Conventionnée danse et théâtre d’Armentières, Musée de la danse – Centre Chorégraphique National de Rennes, Ballet national de DARMSTADT, Festival d’Automne à Paris, Théâtre Garonne – Toulouse, BIT Teatergarsjen, Bergen, la Bâtie – Festival de Genève, Festival Montpellier Danse 2017, le Parvis Scène Nationale – Tarbes. With the support: Région Hauts-de-France and DRAC Nord-Pas-de-Calais

A House on Fire co- production, with the support of the Culture Programme of the European Union.