Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Hva gjør vi med Covid-19?
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Realness: Luk Kreung
Residency: SUN (NO/TH)
Kjøp billetter
08. mai 2021 Kl. 14:00
Sted: WRAP
Kategori: Work in progress

(Foto: Siwanat Phongbunkumlarp)

Gjestekunstopphold fra 1. til 10. mai.

 

Danseren Phitthaya Phaefuang, alias Sun, jobber for tiden med en soloforestilling basert på morens fortid som sexarbeider. Det skal bli en danseforestilling som hyller morens tidligere profesjon, en profesjon som både er sosialt, økonomisk og kjønnsmessig konstruert. Forestillingen er både en gave til hans mor, men også en gave fra henne. Han vil gå i hennes høyhælte sko bokstavelig talt. Tanken er å diskutere ideen om kjønn både som forestilling og som utøvelse, og hvordan halvdelen av hans biologiske opphav inngår i et større bilde av thaikvinner som spiller kjønnsroller for å overleve.

«Luk Kreung» i tittelen er kallenavnet på personer hvor bare en av foreldrene er fra Thailand. Uttrykket var lenge nedsettende, siden mange luk kreung var barn av utlenlandske menn og seksarbeidende thaikvinner. Men for få tiår siden ble de mer akseptert for sitt uvanlige utseende. De viste seg å være meget pene alle sammen.

 

Soloforestillingen tar også opp i seg en annen tematikk, knyttet til seksualitet og posering, nemlig «sex sirens» fra New York Vogue og Ballroom-kulturen. Ballroom har utviklet seg fra maskeradeball, den gang det var forbudt å gå i drag i offentligheten, til konkurranse i bevegelse og mote på en scene, foran en jury og et publikum. Sexarbeiderne fra LGBTQ-samfunnet konkurrerte om å være mest forførende. Som danseform handler «sex sirens» gjerne om å finne sin individuelle måte å bevege seg forførende på. Forestillingen tar opp hva det innebærer å være sexy, eller det å tilby sexappeal, kropp, sensualitet, ekthet og ansikt. Det handler om å selge seg selv – å få tilskuerne til å ville ha deg, tenne (bli kåt) på deg. Tanken er å stille sexsirenenes måte å danse på, som en samtidens ide om kropp og bevissthet, opp mot ideen om skjønnhet og sensualitet i den klassisk kvinnelige thaidansen.

 

Thai-norske Phitthaya Phaefuang er utdannet ved KhiO med en bachelorgrad fra 2012. Han er for tiden bosatt i Thailand, og ble ordinert til munk i fjor høst, noe som også vil sette sitt preg på denne forestillingen, spesielt med ideer fra buddhistimen. Gjestekunstperioden er en del av Nordic Residency Exchange Programme. Det er også støttet av Rimi/Imir i Stavanger.