Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Hva gjør vi med Covid-19?
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
The Table Turns
Karen Eide Bøen & Roar Sletteland
NO
Kjøp billetter
27. oktober 2016 Kl. 18:00
28. oktober 2016 Kl. 18:00
Sted: Hordaland Kunstsenter
Kategori: Dans

The Table Turns handler om frihet og makt på dansegulvet, formidlet gjennom fire platespillere og en danser. Klubbdansen som vi kjenner den springer ut av en omveltning innen dansekulturen på 1960- og 70-tallet, særlig i USA

Den siviliserte og kontrollerte pardansen ble erstattet av tøylesløse moves i nedlagte industrilokaler og på gamle loft; orkester ble erstattet av DJ, swing-rytme av beats. Med ett kunne mennesker med ulik hudfarge eller samme kjønn danse sammen. Slik bidro klubbdansen sammen med andre frigjøringbevegelser til å gjøre fritid og livsstil til politiske kampsoner. Å slippe seg løs i mengden på dansegulvet ble en måte å demonstrere sin frihet på. Likevel er friheten begrenset. De dansende kan bare uttrykke seg innenfor rammer fastsatt av en mystisk DJ-skikkelse. Bak det spontane fellesskapet står et individ som styrer kveldens stigninger og fall i tempo og intensitet – hele dansegulvets dramaturgi.

The Table Turns utfordrer dette maktforholdet. Danseren styrer platetallerkenens rotasjon og stiftens posisjon ved hjelp av bevegelsessensorer. Når danseren danser til musikken, vil musikken oppstå direkte og mekanisk av dansen. Men paradoksalt nok medfører denne kontrollen et tap av frihet, en radikal innsnevring av bevegelsesmulighetene. Siden danseren er avhengig av å danse frem det hun skal danse til, vil dans og musikk skape og motarbeide hverandre i samme bevegelse. Ved å snu forbindelsen mellom lyd og bevegelse stiller forestillingen spørsmål om forholdet mellom individ og fellesskap, om maktforholdet mellom dans og musikk, og spenningen mellom dans som kunstform og dans som sosial aktivitet.

Konsept/dans: Karen Eide Bøen Konsept/elektronikk: Roar Sletteland Dramaturg: Gulli Sekse Scenografi: Apichaya Wanthiang Scenografisk assistent: Markus Moestue Lysdesign: Leo Preston Assistent lysdesign: Dominique Pollet Produsent: Gulli Sekse

Støttet av: Norsk Kulturråd, Bergen Kommune og FFUK

The table turns er et prosjekt i BIT Teatergarasjens Intro-serie. 

INTRO er en serie lokalt baserte prosjekter hvor BIT Teatergarasjen sammen med spennende kunstnere fra flere disipliner prøver å foreslå gode sceniske prosjekter for fremtidens teater.