Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
PLAST-iiik!
Ingvild Holm
NO
Kjøp billetter
24. oktober 2017 Kl. 18:00
25. oktober 2017 Kl. 18:00
Sted: Hordaland Kunstsenter
Kart
Kategori: Teater

(Foto: André Løyning)

PLAST-iiiK! er en stand up performance med en himmel – og havblå plast i hovedrollen. Den spiller materialet som gikk fra fantastisk til katastrofe, fra komedie til tragedie, og fra høykultur til endeløst søppel.

Forestillingen har premiere på revyteateret Chat Noir der den deler scene med og låner kulissene til suksesskomedien Kollaps i kulissene. Den etterligner og resirkulerer, – som en kulturpolitisk kommentar til kampen om ressurser, og et eksempel på offentlig privat delingsøkonomi. Hovedpersonen, den himmel- og havblå plasten består av Holms private forbruk gjennom to år, og er sånn sett sin egen kollaps ganger milliarder. PLAST-iiiK! er et møte mellom performance, komedie og stolte Chat Noir tradisjoner, i en form for gjenbruks, snylte – eller katastrofeteater.

Plast er det globale masseforbrukets mirakelmateriale. Den kan brukes til nesten alt, og er en mester i å etterligne. Den skulle i sin tid redde verden, men er kanskje sivilisasjonens største feilgrep, og vi kan ikke forestille oss livet uten. Det tok millioner av år å lage råolje. I vår ende av historien, og på uendelig langsom vei tilbake til naturen beveger plasten seg gjennom absolutt alt og alle som biter og mikropartikler som gjør ting vi overhodet ikke har greie på. Og kanskje forsvinner den aldri, den bare forandrer seg.

Ingvild Holm er scenekunstner med bakgrunn fra det internasjonalt anerkjente kunstnerkollektivet Baktruppen. Hun er også stipendiat ved Akademi for scenekunst i Nasjonalt program for kunstnerisk utviklingsarbeid.

Kostyme i samarbeid med Hazel Barstow. 
Musikk i samarbeid med Einar Stenseng.
Pianist: Einar Stenseng. 
Gode råd: Snorre Ytterstad. Kai Johnsen.

Takk til scenograf Tore Sæther, Riksteatret og alle involverte i Kollaps i kulissene.

Co-produsert av Chat Noir og BIT Teatergarasjen. Støttet av Norsk kulturråd.