Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
02. desember 2022 Kl. 20:30
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
03. desember 2022 Kl. 20:30
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Hva gjør vi med Covid-19?
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Dandizettes
Ida Wigdel
NO
Kjøp billetter
02. desember 2022 Kl. 20:30
03. desember 2022 Kl. 20:30
Sted: Studio Bergen
Kategori: Dans
Varighet: 60 minutt GJESTESPILL

Dandizetten gikk på bar hundre år før den mannlig dandyen kom inn på historiens scene. Ida Wigdel har hentet henne frem for å vise oss ekte ekstravagant og rølpete femininitet.

Dandizettes er en solo laget og spilt av Ida Wigdel. Med seg har hun Chrisander Brun på kostyme, scenografi og lys, Ådne Meisfjord på lyd og Ludvig Daae på kunstnerisk omsorg.

 

Under Oliver Cromwells diktatur etter den engelske borgerkrigen, gikk soldater gatelangs på jakt etter kvinner som sminket seg eller på andre måter opptrådte ekstravagant. De ble satt i gapestokken eller fikk sine sminkede ansikter skrubbet til blods. Kontrasten var derfor stor til den hjemvendte kong Karl 2. og hans nye lover fra 1660 av. I London fikk kvinner nå adgang til å jobbe med litteratur, filosofi, arkitektur og teater. De fikk også tilgang til en klassisk mannlige arena, nemlig baren. Inn kom dandizetten. Hun uttrykte seg politisk eller kunstnerisk gjennom eksentrisk og flamboyant oppførsel, gjerne sent på kvelden, med store mengder alkohol i blodstrømmen. Dandizetten slo seg løs 100 år før dandyen gjorde det, for alle kvinner er rebeller, som dandyen Oscar Wilde sa. 

 

Ida Wigdel har hentet frem denne historiske kvinneskikkelsen for å inspirere og vekke til live en overflod som finnes i alle mennesker. Vi har bare lagt lokk på den. Dandizettene er blodtørstige vesener. De omfavner ideen om et selv som hverken nøler eller tenker seg om to ganger. Blod er ferskvare, og gir deg energi på samme måte som inspirasjon, bekreftelse, kreativitet og ikke minst: den energi som bare publikum kan gi. Dandizettene trenger deg!

Medvirkende

Danser og Koreograf: Ida Wigdel
Lys, scenografi og kostyme: Chrisander Brun
Komponist: Ådne Meisfjord
Ytre øye: Ludvig Daae
Produsent: Caroline Blomqvist
Assistent kostyme/scenograf: Oscar Andersson
Co-produksjon: MDT, Tou Scene og Black Box Teater
Støttet av: Norsk Kulturråd, Fond for Lyd og Bilde
Visuelt banner: Katja Schia