Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
En minifestival 10.-13. februar 2024
ICE WET
Kjøp billetter
10. februar 2024 Kl. 18:00
Sted:
Kategori: Festival

(foto: Thor Brødreskift/Carte Blanche)

SE HELE PROGRAMMET HER

Velkommen til ICE WET – en tettpakket minifestival med forestillinger, faglig og sosialt program, samtaler og arbeidsvisninger i både små og store doser.

ICE WET er Bergens satelittfestival og vorspiel til Ice Hot Nordic Dance 2024 som arrangeres i Oslo 14.-18. februar.

Minifestivalen i Bergen har som formål å rette blikket på det som er i emning i dansekunsten på vestlandet og i Bergensregionen. Vi presenterer kortreiste skisser av dansekunst for både bergenspublikummet og kuratorer og profesjonelle i det internasjonale feltet, som allerede har tatt veien til Norge i anledning Ice Hot.

ICE WET er vår måte å øke verdien for de tilreisende, med hensyn til både innhold, relevans, nettverksbygging og bærekraft og er et samarbeid og felles krafttak mellom BIT Teatergarasjen, Carte Blanche og Bergen Dansesenter.

Vi gleder oss!

Er du nysgjerrig på Ice Hot Nordic Dance 2024 i Oslo?
Sjekk: www.icehotnordicdance.com

PROGRAM (Med forbehold om endringer)

Deltakende kunstnere/kompanier
ICE WET: 

Sandsmark//Findlay - donkey (iteration II) | Prøverommet - Ice Wet edition & åpningsfest | Yohei Hamada - FormBodyMaterials | DanseRom Presentation | RIMI/IMIR Scenekunst Presentation | Cesilie Kverneland (Regional Arena for Samtidsdans) - ADHD-dansen | Sun Phitthaya Phaefuang - Mae Baan | Daniel Mariblanca/71BODIES - 71BODIES past, present and future / The Basement (exerpt) | Lisa Colette Bysheim & Katrine Patry - Blue Carousel | Carte Blanche w/Frederic Gravel - But Then, We'll Disappear (I'd Prefer Not To) | Solveig Styve Holte/Ysteholen Koreografiske Senter - Fra form til Famling | Nicola Gunn - Chechov Project - Studies in Waiting | Tormod Tora Skår Midtbø - In The Name | Shelmith Øseth - Wakati

 

Med forbehold om endringer.

ICE WET er et samarbeid mellom BIT Teatergarasjen, Carte Blanche – Norges nasjonale kompani for samtidsdans, og Bergen Dansesenter - kompetansesenter for dans i Vestland. Minifestivalen arrangeres i anledning Ice Hot Nordic Dance Platform Oslo 2024. 

MER INFORMASJON

ICW WET – en minifestival 10.-13. februar 2024.
I anledning festivalen Ice Hot Nordic Dance Oslo 2024 (14. – 18. februar), vil det helgen før arrangeres et vorspiel/satellitt i Bergen.

Om ICE WET 
Ice Wet er et samarbeid mellom BIT Teatergarasjen, Carte Blanche – Norges nasjonale kompani for samtidsdans, og Bergen Dansesenter - kompetansesenter for dans i Vestland.

Ice Hot Nordic Dance Oslo inviterer et betydelig antall internasjonale eksperter til Norge, deriblant, kuratorer, produsenter og andre profesjonelle. Vi samarbeider med Performing Arts Hub Norway, norske ambassader og konsulater, og håper å utvide både erfaringene og relevansen for fagfolk som reiser til Norge ved også å bringe det levende dansefeltet i Bergen til bordet, og med det, på bærekravtig vis, øke innholdsverdien for de som allerede reiser til Norge i anledning Ice Hot Nordic Dance, Oslo.

Ice Wet vil legge til rette for mer utveksling, større nærhet og mindre forum. For de internasjonale besøkende vil Ice Wet-satellitten være en introduksjon til å forstå og bli kjent med en større del av det norske dansefeltet, og spesielt dansefeltet på Vestlandet.

Mer informasjon om Ice Hot
Ice Hot Nordic Dance er et samarbeidsnettverk av partnerorganisasjoner i fem nordiske land: Dance Info Finland, Dansehallerne (Danmark), Dansens Hus Oslo (Norge), Dansens Hus Stockholm (Sverige) og Performing Arts Center Island. www.icehotnordicdance.com

Et samarbeid i feltet - for feltet
BIT Teatergarasjen, Carte Blanche og Bergen Dansesenter samarbeider jevnlig på flere prosjekter, og arrangerer blant annet mini-festivalen for lokal dansekunst in progress, Dans - en fest! Denne gangen slår vi oss sammen for et arrangement vi mener blir en unik mulighet til å utvide nettverket for bransje og skape viktige forbindelser for fremtiden.

For dansekunstnere og kompanier som er invitert til Ice Wet, representerer dette en unik mulighet til å tilbringe tid sammen med internasjonale kuratorer og profesjonelle, og å utveksle kunnskap og tanker med fagfolk fra ulike bakgrunner. Vårt håp er at dette vil føre til økt oppmerksomhet mot regionen vår, at flere blir kjent med det norske scenekunstfeltet, og flere norske dansere og koreografer får muligheter til å arbeide internasjonalt.

Formatet
Ice Wet er ikke bare en presentasjon av ferdige verk. Ice Wet vil fokusere på å bygge et fagfellesskap, med utveksling og deling av tanker og ideer. Noen arrangementer vil primært henvende seg til de profesjonelle, mens andre vil være i publikums interesse. Vi ønsker å presentere en blanding av formater og uttrykk for å kartlegge pulsen i vest. 

Programmet supplerer således til Ice Hot Nordic Dance i Oslo, og det er ingen overlapp i programmet. I et kompakt minifestivalformat vil dagene fra 10. til 13. februar by på  arrangementer som spenner fra studiovisninger av verk under utvikling, presentasjoner, samtaler/faglig program og ferdige verk/forestillinger.

Minifestivalen avsluttes med en felles togreise over fjellet til hovedstaden 14. februar, i tide til åpningen av Ice Hot Nordic Dance.

 

Samarbeid

ICE WET er et samarbeid mellom BIT Teatergarasjen, Bergen Dansesenter og Carte Blanche og er støttet av Vestland Fylkeskommune - Kulturelt utviklingsprogram (KUP), Bergen kommune - Internasjonal kunst- og kulturutveksling, Danse- og teatersentrum, de norske ambassadene i Beijing, Berlin, København, London, Paris, Seoul, Singapore og det norske generalkonsulatet i New York. Takk til Ice Hot Oslo 2024!

 

 

ICE WET 10.-13. februar 2024 arrangeres i anledning festivalen Ice Hot Nordic Dance Oslo 2024 14.-18. februar

ICE WET er et samarbeid mellom BIT Teatergarasjen, Carte Blanche – Norges nasjonale kompani for samtidsdans, og Bergen Dansesenter - kompetansesenter for dans i Vestland.

Ice Hot Nordic Dance er et samarbeidsnettverk av partnerorganisasjoner i fem nordiske land: Dance Info Finland, Dansehallerne (Danmark), Dansens Hus Oslo (Norge), Dansens Hus Stockholm (Sverige) og Performing Arts Center Island. www.icehotnordicdance.com