Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
unannounced
Heine Avdal & Yukiko Shinozaki / Fieldworks
NO / JP
Kjøp billetter
07. september 2017 Kl. 20:00
08. september 2017 Kl. 17:00
08. september 2017 Kl. 20:00
09. september 2017 Kl. 17:00
09. september 2017 Kl. 20:00
Sted: Studio USF, USF Verftet
Kategori: Teater / Performance

Heine Avdal og Yukiko Shinozaki er kjent for sine stedsspesifikke arbeider og sans for små detaljer. På Oktoberdans i fjor tok danserne oss med på en kreativ oppdagelsesferd gjennom kjellergangene i Sentralbadet og lærte oss å se dette bygget på en helt ny måte.

Forestillingen het Carry on, og ga også i navnet en ny giv til sisyfosarbeidet for et nytt scenekunsthus i Bergen. Nå viser det seg plutselig at tittelen og emnet på deres nyeste forestilling Unannounced rammer spikeren på hodet i denne selsomme historien fra virkeligheten. Regjeringens uannonserte overraskelsesbesøk i Bergen i vår, hvor de garanterer sin del av kostnadene ved Sentralbadet som scenekunsthus i revidert budsjett, kom som lyn fra klar himmel.

Unannounced handler om hvordan en overraskende hendelse kan fargelegge alt som gikk forut. Her leker danserne seg med hvordan fokuset endrer seg når en plutselig hendelse flytter perspektivet. Ved hjelp av fokuserte lyskilder utforskes hver krik og krok av scenerommet. Overraskelsene er mange, for forventningene skapes av det vi allerede har sett. Forestillingen er et bilde på tiden som noe som hverken går fremover langs en linje eller rundt i en ring. Tiden er snarere en fragmentert kraft som beveger seg i alle retninger samtidig, og som dermed setter dømmekraften på stadige prøver. Samtidig er den et bilde på menneskelig frihet, på det uforutsigelige og spontane som kjennetegner menneskelig samhandling, ikke minst i politikken hvor initiative både er et håp og en trussel om plutselige forandringer.

Konsept og regi: Heine Avdal, Yukiko Shinozaki. Av og med: Heine Avdal, Ingrid Haakstad, Yumi Osanai, Krisjanis Sants, Orfee Schuijt, Yukiko Shinozaki. Lyddesign: Johann Loiseau. Lysdesign: Hans Meijer. Mediakunstner: Julie Pfleiderer. Dramaturgi og tekst: André Eiermann Elektronikk: Johann Loiseau. Assistanse elektronikk: Matthieu Virot. Produksjonsledelse: Bob Van Langendonck. Produsert av: fieldworks (BE) og Heine Avdal (NO). Co-produksjon: PACT Zollverien (DE), BUDA (BE), BIT Teatergarasjen (NO), Kaaitheater (BE), STUK (BE), Teaterhuset Avantgarden (NO), Black Box Teater (NO). Med støtte fra: Norsk Kulturråd, Vlaamse Overheid, Vlaamse Gemeenschapscommissie.

Forestillingen er en del av APAP – Performing Europe 2020, med støtte fra den Europeiske Union Kulturprogram.