Kjøp online på
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Unannounced
Heine Avdal & Yukiko Shinozaki / Fieldworks
NO / JP
Kjøp billetter
07. september 2017 Kl. 20:00
08. september 2017 Kl. 17:00
08. september 2017 Kl. 20:00
09. september 2017 Kl. 17:00
09. september 2017 Kl. 20:00
Sted: Studio USF, USF Verftet
Kart
Kategori: Teater / Performance

Heine Avdal og Yukiko Shinozaki er kjent for sine stedspesifikke arbeider og sans for små detaljer. På Oktoberdans i fjor tok danserne oss med på en kreativ oppdagelsesferd gjennom kjellergangene i Sentralbadet, og lærte oss å se dette bygget på en helt ny måte.

Forestillingen het Carry on, og ga også i navnet en ny giv til sisyfosarbeidet for et nytt scenekunsthus i Bergen. Nå viser det seg plutselig at tittelen og emnet på deres nyeste forestilling Unannounced rammer spikeren på hodet i denne selsomme historien fra virkeligheten. Regjeringens uannonserte overraskelsesbesøk i Bergen i vår, hvor de garanterer sin del av kostnadene ved Sentralbadet som kunsthus i revidert budsjett, kom som lyn fra klar himmel. 

Unannounced handler om hvordan en overraskende hendelse kan fargelegge alt som gikk forut. Her leker danserne seg med hvordan fokuset endrer seg når en plutselig hendelse flytter perspektivet. Ved hjelp av fokuserte lyskilder utforskes hver krik og krok av scenerommet. Overraskelsene er mange, for forventningene skapes av det vi allerede har sett. Forestillingen er et bilde på tiden som noe som hverken går fremover langs en linje eller rundt i en ring. Tiden er snarere en fragmentert kraft som beveger seg i alle retninger samtidig, og som dermed setter dømmekraften på stadige prøver. Samtidig er den et bilde på menneskelig frihet, på det uforutsigelige og spontane som kjennetegner menneskelig samhandling, ikke minst i politikken hvor initiativet både er et håp og en trussel om plutselige forandringer.