Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
History History History
Deborah Pearson
GB/CA
Kjøp billetter
29. januar 2016 Kl. 19:00
30. januar 2016 Kl. 19:00
Sted: Cinemateket USF, Georgernes Verft 12
Kategori: Performance
Varighet: ca 1 time COPRODUKSJON

Revolusjonen i Ungarn i 1956 var en spontan oppstand mot kommuniststyret i landet. Etter to uker hadde lokale borgerråd overtatt makten hvorpå Sovjet rykket inn og gjeninnsatte partiet. Flere hundre tusen mennesker flyktet, deriblant Deborah Pearsons bestefar, som hadde hovedrollen i en film som skulle ha premiere samme dag som sovjetiske tanks rullet inn i Budapest. Byens kino hadde vært hovedkvarteret for oppstanden og ble den første bygningen sovjeterne ødela.

Filmen er en politisk satire om en mann som ble tatt for å være Ferenc Puskás, datidens mest kjente ungarske fotballspiller, og deretter sendt for å spille for et totalitært søramerikansk regime. Et år senere ble den vist i en sterkt sensurert versjon. Nå er den tatt opp til full restaurering og nylansering av Det ungarske filminstituttet, med engelske undertekster. Deborah Pearson har fått tilgang til dette materialet, men vil sette seg selv inn mellom oss og filmen, og selv ta grep om fortiden. Hun vil bearbeide oversettelsen og gjøre det tydelig hvor de skjulte beskjedene ligger, og hva de betydde. History History History er en eksistensielt drevet og sterkt ladet politisk familiehistorie. I en større sammenheng handler den om hvordan vi videreformidler fortiden og hvem som får fortelle historien videre.

Credits: Written and performed by Deborah Pearson. Outside Eyes - Tania El Khoury and Daniel Kitson. Production Manager - Simon MacColl

Developed in part at the National Theatre Studio.  A House on Fire research and development commission with BIT Teatergarasjen and Théâtre Garonne.

www.deborahpearson.com