Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Craigslist Allstars
Samira Elagoz
FI/EG
Kjøp billetter
22. mars 2018 Kl. 18:00
Sted: Cinemateket, USF Verftet
Kart
Kategori: Film
Varighet: 65 min

Craigslist Allstars er en sjangersprengende film om intimitet og seksualitet. 

Rein Bonus: Samira Elagoz i samtale med Anette Basso etter visningen

Gjennom det internasjonale internett-nettverket Craigslist, har Samira Elagoz arrangert en-til-en møter med en rekke menn i tre forskjellige byer. Hun utforsker hvordan kameraet påvirker intimitet mellom to fremmede: Dokumentaristen og subjektet. Oppsettet er enkelt, hun tar med et kamera, og filmer hvordan de blir kjent med hverandre. Hvert møte er reelt og uforberedt. Hun blir del av narrativet ved å veve sin egen tilstedeværelse inn og ut av bildet. I stedet for å lage en film, går hun inn i en, og deler noe forunderlig ekte med medspillerne sine. 

Filmen er en utforskning av intimitet mellom fremmede, og de ulike formene begjær og menneskelig relasjon kan ta. Det er underholdene, forstyrrende, rørende og ærlig. Maktforholdet mellom kunstneren og subjektet, kvinnen og mannen, forføreren og den forførte, snus på hodet gang på gang. Frigjort fra moraliserende budskap skaper Elagoz et dirrende portrett av seksuelle strukturer, maskulinitet, femininitet og alt der i mellom. Det fordrer et rivende oppgjør med ens egne holdninger, samtidig som det er en mesterlig film i sin egen rett. Craigslist Allstars krever å bli sett. 

 

* * * * «Med oppriktighet og sårbarhet, stille hun spørsmål ved seksuelle rollemønstre». - Theaterkrant.nl

* * * * * «Mesterlig, Craigslist Allstars er en sann perle» - episodi.fi

«Det er ubehagelig å se. Folk lager personlige filmer om familieproblemer, men hvem tør faktisk å lage en film som dette, å utsette seg for en slik risiko og spille et spill som det. Er det en feministisk film= Kanskje det er det perfekte eksemplet på et kvinnelig blikk». - Idfa's programmer on the IDFA Daily: IDFA.nl

Craigslist Allstars hadde premiere på IDFA 2016 (International Documentary Film Festival Amsterdam) og har siden blitt nominert til CPH:DOX 2017, QueerArt på QueerLisboa, og Forum van de Regisseurs på Nederlands Film Festival. 

KONSEPT/REGI/KLIPP/KAMERA: Samira Elagoz

OBS: Billetter tilgjengelig via Cinemateket