Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Hva gjør vi med Covid-19?
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
War of Art
Kjøp billetter
12. mai 2021 Kl. 18:00
Sted: Cinemateket i Bergen
Kategori: Film
Varighet: 1 time 45 minutt

I forbindelse med forestillingen Sløserikommisjonen, viser vi i samarbeid med Cinemateket i Bergen og Traavik.Info dokumentarfilmen War of Art av Tommy Gulliksen.  Etter filmen blir det en samtale med Tommy Gulliksen og Morten Traavik med Danby Choi som moderator.

Abstrakt impresjonistisk diplomati

Mens verdens oppmerksomhet er rettet mot Nord-Koreas prøvesprengninger av nyutviklede atomvåpen, reiser en gruppe internasjonale samtidskunstnere under ledelse av norske Morten Traavik til Pyongyang for å samarbeide med nordkoreanske kolleger. Traavik har gjort flere prosjekter i landet tidligere, og forstår samfunnet bedre enn de fleste utlendinger, men møtet mellom de to leirene blir likevel preget av forvirring og kulturkrasj. For hvordan vil vestlig samtidskunst fremstå for innbyggere i et land som i praksis håndhever et forbud mot abstrakt kunst?

Nord-Korea er verdens mest lukkede land, og selv om vi leser en hel del om hva som foregår i Kim Jong-uns diktatur, er fremstillingene som regel sterkt preget av enten nordkoreansk eller vestlig propaganda. War of Art tar oss med bak den pompøse fasaden, og lar oss få et innblikk i livet i Nord-Korea slik det arter seg på bakkeplan, mens ordkrigen mellom Kim og Vesten trappes opp, og atomprøvesprengningene får bygningene til å riste.