Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
27. april 2023 Kl. 16:00
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Hva gjør vi med Covid-19?
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Opplesningskurs med Erlend O. Nødtvedt; Tekstallianse og Prøverommet på Voss bibliotek
Kjøp billetter
27. april 2023 Kl. 16:00
Sted: Voss Bibliotek
Språk: Norsk
Kategori: Workshop
Varighet: 2 timer workshop + 2 timer arrangement

Å lese fra scenen har blitt en viktig del av virket til forfattere i dag. 

Din sceneopptreden kan være en viktig del av formidlingen av teksten din. Den kan også påvirke invitasjoner til litteraturscener og festivaler, og til syvende og sist salgstallene for boken din. 

Erlend O. Nødtvedt leser sine tekster med særpreg. Da han leste fra sin diktsamling Bergens beskrivelse for en full sal med skeptiske ungdommer på DKS i 2019, fikk han stor applaus og en i publikum utbrøt «det var kulere enn Hkeem». 

Sammen inviterer Tekstallianse, Voss Bibliotek og Prøverommet til Opplesningskurs med Erlend O. Nødtvedt og Prøverommet, som denne gangen vil ha særlig fokus på tekst. Deltakere vil få mulighet til å lese en egen tekst på Prøverommet samme kveld. 

Praktisk informasjon: 

Tid: 27. april 2023 kl. 16:00-18:00

Sted: Voss kulturhus

Prøverommet starter kl. 19:00. Deltakere vil motta praktisk informasjon på forhånd. 

Kurset har begrenset antall plasser. 
Send en epost til kontakt@tekstallianse.org for påmelding. 

Skriv gjerne kort om din motivasjon for å delta på kurset. 

Om kursholderen: 

Erlend O. Nødtvedt debuterte i 2008 med diktsamlingen Harudes. Siden den gang har han utgitt diktsamlingene Bergens beskrivelse (2011), Trollsuiten (2014) og Slekter (2019) – i tillegg til romanene Vestlandet (2017) og Mordet på Henrik Ibsen (2021). Helt fra siden debuten har Nødtvedt begeistret litteraturanmeldere, og anses som en av sin generasjons sentrale forfattere. «En av poesihøstens mest potente og originale utgivelser», skrev Bergens Tidendes anmelder om Nødtvedts diktsamling Bergens beskrivelse (2011). 

Nøkkelordet kan sies å være nettopp «originalitet»: Originaliteten skinner gjennom som et av de gjennomgående kjennetegnene for Nødtvedt sine utgivelser, så vel som hans opplesninger. 

Om arrangørene: 

Tekstallianse er et nettverk for litteratur, tidsskrift og kritikk på Vestlandet. Formålet med Tekstallianse er å fremme skriftkulturen på Vestlandet, og medlemskap er gratis. tekstallianse.org

Voss Bibliotek har, siden de flyttet inn i Kulturhuset på Voss i 2012, markert seg som en viktig møteplass og kulturarena, med et bredt og spennende program. vossbibliotek.no

Prøverommet er et kunstnerisk prosjekt i regi av BIT Teatergarasjen. Gjennom Prøverommet, kan en få en uformell mulighet til å prøve ut nytt kunstnerisk materiale av et hvilket som helst medium (dans, teater, poesi osv.) foran et publikum. proverommet.no

kredditer

Portrett foto av Erlend O. Nødtvedt: Elias Dahlen

Tekstallianse er støttet av Kulturrådet, Fritt, Ord, Vestland fylkeskommune, Bergen Kommune, Rogaland kommune og Stavanger kommune.

Prøverommet 2023 er støttet av Bergen kommune og Vestlandfylkeskommune.