Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Myk eksorsisme/Soft Exorcism
Kjøp billetter
21. januar 2021 Kl. 19:00
Sted: Online/Zoom
Kategori: Samtale

Lenke til arrangement:
https://zoom.us/j/92151113506
Tid: 21. januar kl 19:00

Erna Ómarsdóttir / Halla Ólafsdóttir / Saga Sigurðardóttir
Myk eksorsisme/Soft Exorcism - samtale ledet av Alexander Roberts.

Årets sesongåpning blir en strømmet samtale med islandske kunstnere. Vi benytter anledningen til å introdusere BIT Teatergarasjens gjestekunstprogram, og har fått gleden av å kunne benytte oss av den påtroppende teatersjefen på Rosendal Teater i Trondheim, Alexander Roberts, som kjenner den islandske scenen som sin egen bukselomme. Han vil vise vei gjennom deres kunstnerskap og spørre dem ut.

Gjestekunstordningen har blitt avviklet på Island pga. Covid. Saga Sigurðardóttir har jobbet sammen med The Post Performance Blues Band om en helaftens soft-clubbing-konsept med planlagt premiere på Island sommeren 2021. Halla Ólafsdóttir og Erna Ómarsdóttir har jobbet med nok en versjon av balletten Romeo og Julie av Prokofjev, med en selvutviklet metode de kaller balleteksorsisme, som involverer aerobic, primalskrik og headbanging. 

BIT Teatergarasjen er deltaker i et gjestekunstprogram som inviterer internasjonale kunstnere til lengre opphold i Bergen og Vestland. Kunstnere kommer hovedsakelig fra nettverket The Nordic Residency Exchange Programme, et nettverk bestående av fem scenekunsthus i Norden. Her sender BIT Teatergarasjen ut norske kunstnere til en partner og mottar en kunstner fra enten Sverige, Norge, Finland eller Island. Kunstnere er valgt ut av partnerne og kan ikke søkes om. I 2020 delte BIT Teatergarasjen de islandske kunstnere Saga Sigurðardóttirdóttir og Halla Ólafsdóttir med Zodiak. Fra Norge ble Magnus Myhr sendt over til Reykjavik Dance Festival. 

Ettersom BIT Teatergarasjen ikke har eget hus samarbeider vi med andre partnere i Bergen og på Vestland. Vi går i tett dialog med kunstnerne i forkant av oppholdet, slik av vi best mulig tilrettelegger oppholdet etter kunstnerens ønsker og behov. Samarbeidspartnerne våre er blant annet Kunsthuset Wrap og Teaterfestivlaen i Fjaler, samt Bergen Kunsthall, Hordaland Kunstsenter og BEK. 

The Nordic Residency Exchange Programme er støttet av Nordisk Kulturkontakt and Nordisk Kulturfond, og av partnerne i nettverket Bora Bora Residency Centre, MDT Stockholm, Reykjavik Dance Festival, Zodiak og BIT Teatergarasjen.