Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Prøverommet at Grieghallen (Spissen)
Kjøp billetter
26. november 2023 Kl. 13:00
Sted: Grieghallen (Spissen)
Språk: Engelsk / norsk
Kategori: Multikunstnerisk Begivenhet
Varighet: 2 timer

Prøverommet bryter med sin mandagskveld-tradisjon for en fantastisk søndagsettermiddag som presenterer to prosjekter:

'rommet mellom oss; gjenfortalt' er kulminasjonen av en ukelang workshop med kunstner/tilrettelegger evi nakou og deltakende kunstnere; A Frances Kormpala, Carol Stampone, Eleni IeremiaBeate PoikāneErik Aran Brudvik, Emma Fuchs SjövallGuliz Portaloglu og Nicola Waldron

Dette vil bli etterfulgt av en eksperimentell soloforestilling med forberedt piano kalt 'Cây Đa' av Susanne Xin.

DØRENE ÅPNER kl 12:30

Arrangementet foregår mellom 13:00 – 15:00

Alle er velkommen (barn inkludert)! Billetter koster 50 kr. 

Spørsmål? Kontakt Laurie (@bit-teatergarasjen.no)

- - -

Cây Đa

Susanne Xin er en norsk-vietnamesisk samtidsmusiker, eksperimentell pianist og komponist med base i Oslo. For tiden fokuserer hun på ulike tverrfaglige former og metoder hvor hun kombinerer preparert flygel med tekst og bevegelse. Hennes ferske verk ‘Cây Đa’ er en musikalsk og dokumentarisk soloforestilling om farens minner som båtflyktning fra Vietnamkrigen. Forestillingen utforsker hvordan fysisk og følelsesmessig smerte kan oversettes til musikk med temaer som flukt, sårbarhet, identitetsforvirring og kjærlighet. I år var hun en av komponistene for Borealis Ung Komponist (Borealis Young Componist) hvor hun forvandlet soloverket sitt til en ensemblekomposisjon med tittelen «Nattasanger for flyktninger». Som kunstner er det viktig for henne å skape en atmosfære hvor publikum kan møtes, reflektere og være i dialog.

the space between us; retold (rommet mellom oss; gjenfortalt)

En uformell deling av pågående materialer og funn; en kulminasjon av den ukelange praksisbaserte workshopen ‘rommet mellom oss; gjenfortalt’ med kunstner/workshop-tilrettelegger evi nakou (GR) og deltakende kunstnere; A Frances Kormpala, Carol Stampone, Eleni Ieremia, Beate Poikāne, Erik Aran Brudvik, Emma Fuchs Sjövall, Guliz Portaloglu og Nicola Waldron.

Under møtene på verkstedet ‘rommet mellom oss; gjenfortalt» utforsket vi i fellesskap forestillingen om sladder både som en praksis og en måte å være sammen på. Vi improviserte rundt måter å komponere poesi sammen på tvers av ulike mediale lag, som lyd, tekst, bilde og fremføring når de moduleres og forvandler seg til hverandre. Vi har blitt kjent med hverandre og jobbet sammen gjennom å «sladre»; en tilfeldig praksis i hverdagen vår, en prosess for å gjenvinne slektskap gjennom å skape og dele tidligere og nye fortellinger gjennom lyd, tekst, bilde og kropp. Vi gjorde lekende samtaler om til transmedial poesi og omvendt, for å dele ønsker, håp, kamper og drømmer om hverdagen. Vi forestilte oss sladder på en annen måte, som et sted å ta hensyn til kompleksiteten og usikkerheten i nåtiden gjennom oppmerksom lytting, observasjon og respons på hverandre, på menneskelige og ikke-menneskelige stemmer.

Kulminasjonen av workshopen er et innblikk i uforutsigbare, ikke-lineære og intuitive fortellinger og historier i form av transmediale dikt, komponert og ‘vevd’ sammen av deltakerne; en sladder som utvider det verbale og bebor det visuelle, det soniske og det kroppslige.

More about the artists / projects + credits

Bildekreddit:
1: 'cycles'; a curated event by evi nakou and Liza Barley, January 2022
2: 'Cây Đa' by Susanne Xin (by Lars Kjemphol/TekstLab)
3: Portrait of evi nakou
4: Portrait of Susanne Xin (by Fride Nøstdahl Hjelle)

- - -

Mer om Susanne Xin:

Du kan besøke nettsiden hennes – www.duovrang.no 

Susannes prosjekt ‘Cây Đa’ er støttet av Fritt Ord.

- - -

Mer om evi nakou:

evi nakou er en musiker og lydkunstner basert i Athen. Veiledet av samarbeidsmetodikker, er praksisen hennes et hotchpotch av å lytte og dele gester av lyd, tekst og fremføring. Arbeidet hennes utforsker nærhet og intimitet gjennom å fremheve situerte historier på en improvisert og semi-strukturert måte - historier som ofte ikke er fortalt, uhørt eller slettet. Evi er en av grunnleggerne av musikkensemblet Breakfast Club-kvartetten og har nylig sluttet seg til kollektivet Feminist Autonomous Center for Research som medkoordinator for forskningsområdet Art As Research: Visual, Performative, and Documentary Knowledges.

Hun har samarbeidet med organisasjoner som Barbican Centre, Guildhall School of Music and Drama, Women for Refugee Women, Melissa Network, Goethe Insitut Athen, New York Philarmonic, CTM Festival, Greek National Opera, Athens Epidaurus Festival, Deutsche Oper, Onassis Stegi på grunnlag av å tenke og legge til rette for kontekststyrte pedagogikk og scenekunstpraksis. Hun har koordinert workshops om musikk og lydimprovisasjon og samarbeidende komposisjon med mennesker fra ulike bakgrunner og livsveier, lokalt og internasjonalt, nemlig Beit AlMusica (PS), La Sonora (ARG), Drum Works (UK), Male Prison of Korydallos, OKANA , skoler, hospice, helsevesen og interneringsfasiliteter i Attica (GR).

evi er i Bergen som artist-in-residence for BIT Teatergarasjen ved USF Verftet. YDu kan lese et intervju med henne HER. Residensen arrangeres av Onassis AiR i samarbeid med BIT Teatergarasjen som en del av Transmissions-prosjektet. Transmissions koordineres av Onassis Stegi (Hellas) i samarbeid med Ultima Oslo Contemporary Music Festival (Norge) og er støttet av EEA Grants-programmet og de norske økonomiske mekanismene 2014-2021.

 

- - -

Mer om workshopdeltakerne:

A Frances Kormpala, Carol Stampone, Eleni Ieremia, Emma Fuchs Sjövall, Erik Aran Brudvik, Beate Poikāne, Guliz Portaloglu og Nicola Waldron:

A Frances Kormpala er en tverrfaglig kunstner. En tospråklig poet og romholder. Med bakgrunn fra utforming av teater og somatikk, legger hun til rette for pusteverksteder og poesiarrangementer.

Beate Poikane er en billedkunstner, scenograf og teaterskaper fra Riga, Latvia. Beate jobber mellom installasjon, performance og teater. Tematisk utforsker hun lag av fantasi og søker etter deres forbindelser til faktiske rom og hendelser. I det siste har hun fokusert på ikke-menneskelige utøvere.

Carol Stampone (1983) er en brasiliansk historieforteller, forfatter, filosof, nesten poet og kunstner med base i Bergen, Norge. Hun har en Bachelor og MA i Filosofi (Unicamp og Uib) og holder for tiden på med en MA i Fine Arts (KMD, UiB).

Eleni Ieremia (GR/SWE) jobber med installasjon, skulptur, lyd og video. Ieremias praksis er ofte basert på refleksjoner over de sosiale, materielle ordener, spekulativ fiksjon og (ufortelle) historier som omgir henne. Eleni har en BA i kunsthistorie fra Uppsala universitet, en mastergrad i kunst fra Universitetet i Bergen, KMD, og en BA i samtidskunst fra Tromsø kunstakademi.

Emma Fuchs Sjövall er en kunstner som blant annet studerte Human Økologi og var en del av RåFILM, nå med base i Bergen etter 5 år ved Kunstakademiet.

Erik Brudvik er en musiker som jobber under artistnavnet Brudini. Etter å ha hengt opp hanskene fra en karriere innen finans og som medeier av The Society Club i London, taler Brudinis musikk om et liv tilbrakt på reise og om en mann som har krysset tilsynelatende motstridende verdener før han fant sin kreative stemme.

Guliz Portaloglu er en skuespiller / dramatiker utdannet i Istanbul, grunnla Thor Theatre i 2019 i Bergen. Hun har skrevet og fremført stykkene; "Toscana" og "la musicca von scene/sonate". Hun elsker å skape ved å improvisere og lyddesign.

Nicola Waldron er en forfatter og lærer i bevegelse og meditasjon som utforsker den kreative prosessen som en helbredende kunst. Hun er i Bergen et år med pause fra undervisning i USA ved University of South Carolina.

Tilgjengelighet

Her er en oversikt over punkter vedrørende tilgjengelighet og fasiliteter ved Grieghallen 

Addresse: Edvard Griegs plass 1, 5015 Bergen

Tilgang til bygningen
Hovedinngangen til Grieghallen er på gateplan. For de som trenger det er det heis tilgjengelig i Grieghallen da arrangementet vil foregå i en annen etasje. Minimumsmålene for alle døråpninger/innganger (inkludert heisdørene) man må passere er 100 cm.

Toaletter
Grieghallen har tilgjengelige toalettfasiliteter plassert i entréetasjen samt arrangementsetasjen. Disse er tilgjengelige for rullestolbrukere og åpne for alle kjønn. Under arrangementet vårt vil toalettene vi skal bruke være åpne for alle kjønn, med tilhørende skilting.

Offentlig transport
Siden Grieghallen ligger sentralt i byen, er det mange transportmuligheter. Festplassen, Byparken, Lars Hilles gate og Bergen Busstasjon ligger alle innen 500 meter unna.

Parkering / avleveringssted
Det er anvist parkeringsplass tilgjengelig for funksjonshemmede ved Grieghallen. Disse trenger ikke reserveres. Det er også et avleveringssted/korttidsparkering. I tillegg ligger GriegGarasjen under bygget.

Servicehunder
Servicehunder er velkommen i Greighallen.

Stille sone
Om ønskelig er det mulig å finne en stillesone med redusert sansestimulering. Personalet vil kunne hjelpe deg.

Kontaktperson
For additional questions regarding Grieghallen´s accessibility, please contact the producer of Prøverommet Laurie Lax (laurie@bit-teatergarasjen.no) or our accessibility coordinator Jay (jay@bit-teatergarasjen.no).

- - -

Mer informasjon om tilgjengelighet og inkludering HER.

Innholdsmelding

Vi i BIT Teatergarasjen er glade for at publikummet vårt består av ulike mennesker; folk med unike erfaringer og tilsvarende unike behov. Noen av våre besøkende liker å bli overrasketsjokkerte og utfordretmens andre kanskje ønsker å unngå å bli utsatt for bestemt innhold. Vi inviterer alle som ønsker å vite mersamme hva det måtte være eller hvorfor, om et av våre arrangementertil å ta kontakt på e-post Hei@bit-teatergarasjen.no eller ved å ringe +47 55 23 22 35.  

Mer om Prøverommet

Prøverommet er et 25 år gammelt program ved BIT Teatergarasjen som gir rom for å prøve ut nytt kunstnerisk materiale foran et publikum i et hvilket som helst medium: dans, tekst, musikk, poesi... kall det hva du vil! Sjekk proverommet.no for oppdateringer. Du kan også melde deg på mailinglisten og følge med @proverommet_____ på Instagram. Alle som ønsker å presentere i de kommende sesongene er velkommen til å ta kontakt med Laurie (@bit-teatergarasjen.no) / 55 23 22 35. 

Prøverommet  2023 er støttet av Bergen kommune og Vestland fylkeskommune.