Bildekreddit:
1: 'cycles'; a curated event by evi nakou and Liza Barley, January 2022
2: 'Cây Đa' by Susanne Xin (by Lars Kjemphol/TekstLab)
3: Portrait of evi nakou
4: Portrait of Susanne Xin (by Fride Nøstdahl Hjelle)
- - -
Mer om Susanne Xin:
Du kan besøke nettsiden hennes – www.duovrang.no
Susannes prosjekt ‘Cây Đa’ er støttet av Fritt Ord.
- - -
Mer om evi nakou:
evi nakou er en musiker og lydkunstner basert i Athen. Veiledet av samarbeidsmetodikker, er praksisen hennes et hotchpotch av å lytte og dele gester av lyd, tekst og fremføring. Arbeidet hennes utforsker nærhet og intimitet gjennom å fremheve situerte historier på en improvisert og semi-strukturert måte - historier som ofte ikke er fortalt, uhørt eller slettet. Evi er en av grunnleggerne av musikkensemblet Breakfast Club-kvartetten og har nylig sluttet seg til kollektivet Feminist Autonomous Center for Research som medkoordinator for forskningsområdet Art As Research: Visual, Performative, and Documentary Knowledges.
Hun har samarbeidet med organisasjoner som Barbican Centre, Guildhall School of Music and Drama, Women for Refugee Women, Melissa Network, Goethe Insitut Athen, New York Philarmonic, CTM Festival, Greek National Opera, Athens Epidaurus Festival, Deutsche Oper, Onassis Stegi på grunnlag av å tenke og legge til rette for kontekststyrte pedagogikk og scenekunstpraksis. Hun har koordinert workshops om musikk og lydimprovisasjon og samarbeidende komposisjon med mennesker fra ulike bakgrunner og livsveier, lokalt og internasjonalt, nemlig Beit AlMusica (PS), La Sonora (ARG), Drum Works (UK), Male Prison of Korydallos, OKANA , skoler, hospice, helsevesen og interneringsfasiliteter i Attica (GR).
evi er i Bergen som artist-in-residence for BIT Teatergarasjen ved USF Verftet. YDu kan lese et intervju med henne HER. Residensen arrangeres av Onassis AiR i samarbeid med BIT Teatergarasjen som en del av Transmissions-prosjektet. Transmissions koordineres av Onassis Stegi (Hellas) i samarbeid med Ultima Oslo Contemporary Music Festival (Norge) og er støttet av EEA Grants-programmet og de norske økonomiske mekanismene 2014-2021.
- - -
Mer om workshopdeltakerne:
A Frances Kormpala, Carol Stampone, Eleni Ieremia, Emma Fuchs Sjövall, Erik Aran Brudvik, Beate Poikāne, Guliz Portaloglu og Nicola Waldron:
A Frances Kormpala er en tverrfaglig kunstner. En tospråklig poet og romholder. Med bakgrunn fra utforming av teater og somatikk, legger hun til rette for pusteverksteder og poesiarrangementer.
Beate Poikane er en billedkunstner, scenograf og teaterskaper fra Riga, Latvia. Beate jobber mellom installasjon, performance og teater. Tematisk utforsker hun lag av fantasi og søker etter deres forbindelser til faktiske rom og hendelser. I det siste har hun fokusert på ikke-menneskelige utøvere.
Carol Stampone (1983) er en brasiliansk historieforteller, forfatter, filosof, nesten poet og kunstner med base i Bergen, Norge. Hun har en Bachelor og MA i Filosofi (Unicamp og Uib) og holder for tiden på med en MA i Fine Arts (KMD, UiB).
Eleni Ieremia (GR/SWE) jobber med installasjon, skulptur, lyd og video. Ieremias praksis er ofte basert på refleksjoner over de sosiale, materielle ordener, spekulativ fiksjon og (ufortelle) historier som omgir henne. Eleni har en BA i kunsthistorie fra Uppsala universitet, en mastergrad i kunst fra Universitetet i Bergen, KMD, og en BA i samtidskunst fra Tromsø kunstakademi.
Emma Fuchs Sjövall er en kunstner som blant annet studerte Human Økologi og var en del av RåFILM, nå med base i Bergen etter 5 år ved Kunstakademiet.
Erik Brudvik er en musiker som jobber under artistnavnet Brudini. Etter å ha hengt opp hanskene fra en karriere innen finans og som medeier av The Society Club i London, taler Brudinis musikk om et liv tilbrakt på reise og om en mann som har krysset tilsynelatende motstridende verdener før han fant sin kreative stemme.
Guliz Portaloglu er en skuespiller / dramatiker utdannet i Istanbul, grunnla Thor Theatre i 2019 i Bergen. Hun har skrevet og fremført stykkene; "Toscana" og "la musicca von scene/sonate". Hun elsker å skape ved å improvisere og lyddesign.
Nicola Waldron er en forfatter og lærer i bevegelse og meditasjon som utforsker den kreative prosessen som en helbredende kunst. Hun er i Bergen et år med pause fra undervisning i USA ved University of South Carolina.