Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
REIN BONUS: Introduksjon til "Den emansiperte tilskuer" av Jaques Rencière
Kjøp billetter
05. mai 2017 Kl. 17:30
Sted: Cinemateket USF
Kart
Kategori: Rein Bonus

Hans Marius Hansteen fra Radikal Filosofi på UIB holder en introduksjon til Jacques Rancières kunstfilosofi generelt og Den emansiperte tilskuer spesielt, et etter hvert folkekjært essay som utvider begrepet om tilskuerens rolle og et kunstverks politiske virkning.

Dermed er det duket for oppfriskning for gamle fans og innføring for nye, før Jacques Rancière kommer til Bergen og Landmark 6. juni som en del av kunstnergruppen Altgårbra Agb sin arrangementsserie Tout Va Bien.

Rancière mener at tilskueren ikke er en passiv mottaker, men har i seg et politisk potensiale som kan frigjøres gjennom kunsten. Han gir oss grunnleggende og nødvendige spørsmål å stille i våre møter med kunstverket.

Tittelessayet i boken tar utgangspunkt i den tradisjonelt passive tilskueren, og drøfter deretter alternative og mer frigjørende (eller emansiperende) tilskuerstrategier, som teaterets performance og den deltakerorienterte estetikken. Deretter gir Rancières bok seg i kast med nærstudier av kjente og mindre kjente kunstverk.

«Den emansiperte tilskuer» er et hyppig referanseverk innenfor kunst- og litteraturkretser, og Jaques Rancière er i det hele tatt et hett navn for norske kunstnere og kunstinteresserte.

Foredraget holdes på norsk.

--

Arrangementet presenteres som en del av Rein bonus-serien til BIT Teatergarasjen og er GRATIS for alle.

Etter introduksjonen kan dere oppleve ivoriansk dansekunst med Tapis rouge av Nadia Beugré & Seb Martel (CI/FR) i Studio USF kl. 19:00.

 

REIN BONUS arrangeres med støtte fra Fritt Ord og Bergen kommune