Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
De utløsende faktorene for Balkan-krigen
Kjøp billetter
13. november 2018 Kl. 19:00
Sted: Amalies Hage, Bergen Offentlige Bibliotek
Språk: Norsk, spørsmål på engelsk
Kategori: Foredrag
Varighet: 45 min

Plasseringen av ansvar i krigshandlinger blir stadig mer diffus. Er soldaten som adlyder en ordre ovenfra fritatt fra ansvar? Norge liker å fremstille seg selv som en fredsnasjon, men er det så enkelt?

I november viser BIT Teatergarasjen en lecture performance av den kroatiske scenekunstneren Tea Tupajić, basert på hennes neste prosjekt DARK NUMBERS.

Som samarbeidspartnere og utøvere i denne forestillingen har hun med seg fire veteraner fra den nederlandske fredsbevarende styrken Dutchbat. Tupajić åpner med dette en av de mørkeste historiene i Europa i nyere tid, med tro på at kunst kan gi rom for svar historien aldri ga. Vi ønsker å gå i dybden i de utløsende faktorene for krigen på Balkan, og se tilbake på Norges rolle i denne konflikten. Hvordan kunne dette skje? 

Foredragsholder er Mariana Qamile Roed, universitetslektor på UiB ved Institutt for sammenliknende politikk. Hennes forskningsinteresse er særlig knyttet til geriljagrupper i Balkan-regionen, og hun driver bloggen vestbalkan.com, hvor det publiseres saker om nyheter, samfunn og historie på Vest-Balkan. Tea Tupajić er tilstede i publikum under arrangementet.

Foredraget er en del av arrangementsrekken Rein Bonus i regi av BIT Teatergarasjen.

Amalies Hage.