Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Hva gjør vi med Covid-19?
Les om våre tiltak for at du skal føle deg trygg.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
Artist talk: Andrea Spreafico and Matteo Fargion
Få gratisbillett
07. juni 2022 Kl. 21:30
Sted: Studio Bergen
Kategori: Møt Kunstneren

Etter å ha sett Bad Dante Bad English Bad Opera – Purgatorio I-IX har du muligheten til å bli kjent med tankene bak forestillingen, og hvordan de to kunstnerne Spreafico og Fargion samarbeider. Samtalen blir ledet av Peter Meanwell som er sjef for Borealis, og koreograf og utøver Nicola Gunn.


Spreafico Eckly ble stiftet av Andrea Spreafico i Bergen i 2013, i leiligheten til Andrea Spreafico og Caroline Eckly, hvor gruppen ennå har sitt hovedkvarter. Kompaniet har aldri hatt faste samarbeidspartnere. Sammensetningen er blitt bestemt av det stykkene som skulle lages. Noen mønster har det likevel vært. Matteo Fargion (London), og også Theatre Replacement (Vancouver), har vært viktige deltakere i utviklingen av den kunstneriske samtalen i kompaniet. Uttrykksformene har vært forskjellige fra gang til gang (sanger, koreografier, drama, opera, interaktive situasjoner). De fleste av Spreafico/Ecklys arbeider henter frem et element fra fortiden for å se hvordan det tar seg ut i dagens lys. De er ment som brudd eller pauser i den kontinuerlige informasjonsstrømmen, måter å revurdere nåtiden uten «å ta stilling» mot den, og modeller for andre måter å tenke om vår egen tid.


Matteo Fargion, født i 1961 i Milano, er komponist, utøver og lærer. Han begynte å interessere seg for samarbeidsprosjekter i 1980-årene, og har siden da jobbet med utallige koreografer, teatret og utøvere i hele verden, fra Thomas Ostermeier, til Claire Croize, Siobhan Davies, Mette Edvardsen og altså Spreafico Eckly. I sitt langvarige samarbeid med Jonathan Burrows har han laget 11 duetter, som de to har turnert i det vide og breie med, samt større ensembleprosjekter og en online film kalt 52 Portraits. Matteo er også¨en aktiv lærer og har siden 2002 undervist på PARTS, Anne Teresa de Keersmaekers danseskole i Brussel. Han har utviklet en måte å undervise i komposisjon for koreografer med vekt på musikalsk praksiss og bygger på sine erfaringer som utøver. Han leder flere workshops hvert år og har laget fire stykker for studenter. Matteo bor i London.