Kjøp online
Skriv ut hjemme eller bruk billetten på mobilen.
Kjøp på spillested
Billettsalg 1 time før forestilling.
Grupper
Ta kontakt for grupperabatt.
Vil du bli vår Teaterkontakt?
Ta kontakt.
Spesialbehov
Ta kontakt dersom du har behov for tilrettelegging.
REIN BONUS: Hiam Abbass, Rachid Benzine og Ruud Gielens i samtale med Silje O. Heltne
Kjøp billetter
06. april 2017 Kl. 20:00
Sted: Studio USF
Kart
Kategori: Rein Bonus
Varighet: 60 minutter

Etter premieren på In the eyes of heaven inviterer vi til en uformell samtale om de siste 40 års utvikling innen arabisk politikk sett i lys av kvinnens posisjon i dagens arabiske samfunn. 

 

Hiam Abbass er en israelsk-palestinsk skuespillerinne som har både arabiske og europeiske storproduksjoner på sin merittliste, samt en rekke Hollywood-produksjoner. Hun har blant annet spilt i Munich (2005) av Steven Spielberg, Paradise Now (2005) og Lemon Tree (2008). Hun jobber også som filmregissør, og står blant annet bak Le Pain (2001), La Danse Éternelle (2004) og Inheritance (2012).

Rachid Benzine ble forespurt av Kaaitheater i Brüssel om han ville skrive teaterteksten "In the Eyes of Heaven". Som statsviter og ekspert på islam har han undervist på en rekke universiteter i Belgia og Frankrike. Han er forfatter av "Les nouveaux penseurs de l’islam" (2004) and "Le Coran expliqué aux jeunes" (2013). Benzine er kjent for sitt engasjement for kritisk og moderne islam, og har i senere år vært en tydelig stemme både i franske og nederlandske medier.

Ruud Gielens er en scenekunstner som bor og arbeider i Brüssel og Kairo. Han var med å starte Union Suspecte og var i lang tid tett forbundet med institusjonen KVS. Forrige sesong lagde han den monumentale produksjonen (WaanVlucht! / FuirLaFolie !) [FleeTheFrenzy!] i og rundt Kaaitheater, sammen med Brussels Brecht-Eisler Choir. Sammen med partneren sin – scenekunstner Laila Soliman – har han levd tett på den arabiske våren, og har fulgt en egyptisk revolusjon gli over i et militærdiktatur. Som et motsvar til dette lagde de "Lessons in Revolting" i 2011. 

Silje O. Heltne er sosialantropolog utdannet i Norge og Egypt, som har spesialisert seg på seksuell vold i Egypt i kjølvannet av den arabiske våren og Hosni Mubaraks nederlag. Hun har i senere tid arbeidet med integreringsarbeid og tverrkulturell kommunikasjon, og har hatt en rekke verv i frivillige organisasjoner.

 

Arrangementet presenteres i samarbeid Arabiske Filmdager og House on Fire med støtte fra Fritt Ord og Bergen kommune

The event is hosted with the support of the Culture Programme of the European Union.