Sven Åges oppskrift

Artikkelbilde

Vi vet hvordan vi skal drive BIT Teatergarasjen. Der stolte alltid Sven Åge på oss. Vi har mistet 40 års kvalitativ erfaring, men vi står fortsatt igjen med en 160 års sammenhegnede fartstid – tusenvis av år, hvis vi teller dere med.

06. september 2022
Av Andreas Langenes

Vi vet hvordan vi skal lose i havn og vise frem de mest fantastiske forestillinger for publikum. Mye av denne høstsesongen består fortsatt av Sven Åges utvalg, inkludert etterslep fra hans solidariske mantra under pandemien: utsette, ikke avlyse!

Den første følgen av dette får vi allerede 30. og 31. august. Catarina and the beauty of killing fascists med Tiago Rodrigues og det portugisiske nasjonalteatret er høstens store teaterbegivenhet. Stykket skulle åpnet høstsesongen 2020, hvor det hadde kommet meget godt med. I stedet fikk vi pandemien over oss. Det har først nå lykkes oss å vise det her i Bergen. Catarina er på godt og vondt bare blitt ennå mer aktuelt med tiden.

Denne sesongen er dedikert til vår legende av en sjef. Sven Åge Birkeland skal få en egen dag til nok et minne. De som ikke rakk den vakre begravelsen på tampen av ferien får her en ny anledning. Festivalen Oktoberdans 2022 er satt sammen etter Svens Åges oppskrift. Du skal løpe fra den ene forestillingen til den andre og bli provosert, berørt, overrasket og inspirert.

Livet går videre. Kunsten lever. Vi har flyttet kontoret fra Strandgaten til Teatergaten.Vi nærmer oss nå, ikke bare i navnet. Til vinteren flytter vår nye sjef Tang Fu Kuen hit til byen. Han blir med oss fra vårsesongen av. Og om tre år er det bare å spasere noen skritt nedover, krysse gaten, og gå rett inn i Sentralbadet. Ombyggingen er i all fall i gang. Det er viktig at dere er med oss nå, i disse overgangene. Kom innom på besøk i det nye kontoret, men aller viktigst: sjekk ut programmet og kom på forestilling!

Hilsen fra oss på BIT Teatergarasjen